Vår intensiva musikvår är snart över för den här gången, i alla fall inomhus.

Tillfälligheter har gjort att musikbesöken har duggat tätare än regnet den här våren. Som jag tidigare nämnt gav mig min mångåriga, härliga kund Maj-Lis möjlighet att gå på Tristan och Isolde på GO.

För knappt tre veckor sedan var det dags för Simon Boccanegra med den uppåtgående göteborgska världsstjärnan Malin Byström och två manliga gästsångare samt solister, kör och orkester vid GöteborgsOperan, alla väl taggade. Sedan Sverigepremiären på Storan 1932, har den inte spelats här. Så av förklarliga skäl har jag inte sett den. Alltså måste man passa på, Verdi är ju alltid Verdi. Vem möter man där om inte? Jo, Maj-Lis med make, ibland är världen liten!

Rossinis Barberaren i Sevilla på GO, är festlig och har fått fina recensioner, men går inte så många spelkvällar. Enda chansen för att inte inkräkta på arbetet blev onsdagen i förra veckan, nästan slut på biljetter men lyckades få på 3:e raden samma em. Entusiastisk, ung publik, frejdig ensemble och orkester samt många skratt och busvisslingar. Det händer något på scenen hela tiden. Rekommenderas varmt! Bara ett fåtal föreställningar kvar, den sista på söndag den 19 maj. http://sv.opera.se/

Ett storartat genialt gäng bestående av den underfundige sångaren MAX RAABE och “hans” PALASTORCHESTER är på turné och gästade Göteborg och vårt konserthus som var helt fullsatt i fredagskväll. Så skönt för dem att komma till en metropol, efter att bara ha varit i små hålor som t.ex New York, Tokyo, Shanghai, Moskva och Tel Aviv. Som många av er, mina kunder vet, så har vi sett fram emot detta i ett halvår, och det hade vi sannerligen inte gjort förgäves. Man ville bara höra mer, i det instämde till fullo också min kund Wenche, när vi sms:ade till varann efter konserten. Det var med glädje man gick nerför Avenyn med sina nyinköpta cd-skivor och tog spårvagnen zu KvilleStadt. Det var en säsongsavslutning som hette duga!

För er som förhoppningsvis blivit nyfikna, så kan jag råda att söka på youtube och då t.ex. gärna deras hejdlöst härliga version av Super Trouper. Den har sitt upphov hos en grupp som heter ABBA, om ni känner till demsmiley , eller så kan ni gå faktiskt gå direkt till källan: http://www.palast-orchester.de/de/ Hoppas att det sehr gut schmeckt!