Nu har vi fått sommarfint vid vår ingång till Parmmätaregatan 10, som leder till en stund med rejäl avkoppling och omsorg av både hud och själsmiley, för dem som så önskar.

För er som undrar vad en parm är för någonting, så kan jag berätta att det är ett gammalt volymmått för uppmätning av hö. Volymen på en parm har varierat mycket kraftigt genom historien. Enligt en förordning från år 1728 så skulle en parm motsvara 3 3/4 alnar i höjd och 4 3/4 alnar i bredd på vardera sidan. En aln är 59,4 cm lång, ungefär som en underarm.

Det passar ju bra med ett sådant namn alldeles intill Kvilletorget, Hisingens äldsta torg, där bl.a Hisingsbönderna bedrev handel sedan slutet av 1800-talet. Området som heter Brämaregården införlivades med Göteborg, så sent som 1906. På denna adress låg det på den tiden en stor villa som var omgiven av en lockande fruktträdgård, istället för det hus som nu Hjeronymus-Kliniken huserar i. I övrigt bestod Parmmätaregatan då mest av en enda äng. Det är dock lika lockande att passera in genom dörren då som nu även om “frukterna” nu består av hudvårdsprodukter som är helt överkomliga och bemötandet förhoppningsvis skall upplevas som raka motsatsen till det man får om man “pallar” äpplen.

:::::::::::::::::::::::::::…Välkommen att ringa 031-51 50 13…:::::::::::::::::::::::::

::::::::::::::::::::::…Hudvård är inte mindre viktigt på sommaren!..::::::::::::::::::::